Over mij

 

Mijn naam is Eveline en ik begeleid mensen bij het vergroten van hun zelfinzicht en het uitbreiden van hun vaardigheden. 

 

Mijn gehele loopbaan heb ik het een uitdaging gevonden om mensen te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Op zoek te gaan naar mogelijkheden en hun eigen weg te vinden. Ik geloof erin dat een ieder beschikt over een eigen set aan unieke kwaliteiten en het onze taak is deze kwaliteiten het beste tot zijn recht te laten komen. 

 

 


12 jaar ervaring met begeleiding bij complexe en meervoudige problematiek 

In 2007 heb ik de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. Vlak hierna ben ik gestart met de studie Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens het behalen van mijn propedeuse, kwam ik tot de conclusie dat ondanks mijn liefde voor de literatuur ik de meeste voldoening haal uit het werken met mensen met complexe en meervoudige problematiek. Ik heb de afgelopen jaren dan ook gewerkt met volwassenen met complexe en meervoudige problematiek in verschillende functies. 

 

Mijn eigen ervaring met medische klachten

In januari 2015 zag ik in een paar dagen tijd vrijwel niets meer met mijn linkeroog. Al snel volgde een ziekenhuisopname. Een aantal dagen later volgde de diagnose Multiple Sclerose. Multiple Sclerose is een chronische en progressieve ziekte van het centrale zenuwstelsel waardoor verschillende beperkingen tijdelijk of blijvend kunnen ontstaan. 

Sinds januari 2015 heb ik meermaals een zogeheten “schub” gehad, een tijdelijke verslechtering waarna een herstelperiode volgde. Het lukte mij elke keer om grotendeels weer te herstellen en mijn leven weer op te pakken. Desondanks raakte ik in de loop der jaren meer beperkt waardoor het leven zoals ik het leidde mij meer en meer energie kostte. 

Ik heb mij met veel plezier en toewijding voor mijn werk kunnen blijven inzetten, maar dit kostte mij meer en meer energie. Energie die ik op andere leefgebieden inleverde. 

 

Een nieuwe start in Duitsland

Nu ik vanwege mijn gezinssituatie geëmigreerd ben naar Duitsland, heb ik de ruimte en energie gekregen om mijn leven opnieuw in te richten. Zo is er de ruimte ontstaan om mijn opgedane vakkennis en eigen ervaringsdeskundigheid te combineren en om te zetten naar het ontwikkelen van verschillende trajecten en het geven van persoonlijke coaching. 

 

Bijdrage aan Jong & MS

Naast het werk in deze coachingspraktijk, zet ik mij in voor Jong & MS (www.jongenms.nl). Dit is een platform vol informatie en ervaringsverhalen, om je de weg te wijzen na de diagnose MS. Ik help met het redigeren en creëren van content voor dit platform. Ook kan je mijn blogs terugvinden in mijn rubriek "Zelfregie en persoonlijke ontwikkeling". Ik zet me graag in voor dit platform en leer veel van de ervaringen van de anderen die bijdragen aan dit platform. 

 

Hoe ben ik in gesprek?

In gesprek ben ik open, eerlijk en direct, zodat je weet wat je van mij kunt verwachten.

 

 

Suus Venings

Business Coach

www.hoogbewustondernemen.nl 

 

"Eveline neemt duidelijk de regie over haar leven. Dit had ze al toen ze in de hulpverlening werkte bij een organisatie en toen ze zelf met MS te maken kreeg. Ze vond oplossingen om toch te blijven werken. 

 

Na een emigratie naar Duitsland heeft ze echt gekeken naar wat bij haar past. Wat haar plan voor de toekomst is. Iets waar ze haar eigen ervaringsdeskundigheid bij kan inzetten, haar werkervaring als hulpverlener en wat werkelijk past bij haar energie, kwaliteiten en ambities. 

 

In een korte tijd heeft zij gerealiseerd dat ze nu zelf begeleidingstrajecten ontwerpt. Zij helpt mensen met een chronische aandoening om de koers van hun leven (opnieuw) in lijn te brengen met wat ze kunnen en willen, om de regie te nemen in een situatie waarin ze meer hulp nodig hebben dan ze tot nu toe gewend waren en dat ze beter leren plannen in lijn met de energie die ze hebben.  

 

Ik ken Eveline als iemand die zelf de regie neemt, die heel duidelijk communiceert, die altijd goed voorbereid op afspraken verschijnt, die haar afspraken zeer tijdig nakomt waar ook weer uit spreekt dat ze zeer vaardig is in plannen en organiseren. 

 

Wanneer je zelf moeite hebt om overzicht te creëren, structuur aan te brengen, voor je zelf op te komen, besluiten te nemen over de toekomst dan weet ik zeker dat je een hele goede steun hebt aan Eveline. Ze leeft zelf waar ze voor staat! "